cartuse imprimanta

Utilizarea cartuselor de imprimanta in birouri moderne

Cartusele de imprimanta sunt printre cele mai importante componente in functionarea imprimantelor. Imprimante diferite necesita tipuri diferite de cartuse. Majoritatea birourilor, daca nu toate, folosesc imprimante.

Din moment ce sunt atat de necesare oricarui birou, exista o mare varietate disponibila atat in magazine online, cat si in magazine fizice. Similar, exista foarte multe tipuri de cartuse de imprimanta. Dar este necesar sa alegi tipul corect de cartus pentru ca aceasta sa functioneze corect.

Tipuri de cartuse de imprimanta

Cele mai comune 2 tipuri de cartuse sunt cele pentru imprimanta cu cerneala si cele pentru imprimanta laser. Imprimantele cu cerneala sunt cele mai raspandite pentru la birou si pentru acasa. Aceste imprimante folosesc cartuse cu cerneala, pe cand cele laser folosesc cartuse cu toner si sunt mai eficiente.

Exista 3 tipuri principale de cartuse:

Cartuse OEM (Original Equipment Manufacturer) , cunoscute ca si cartuse originale, sunt si cele mai folosite. Aceste cartuse sunt produse de aceeasi companie care a produs si imprimanta. Printre cei mai cunoscuti producatori sunt Canon, HP, Epson, Samsung si altii. Aceste cartuse sunt cele mai scumpe, dar garanteaza calitatea imprimarii si eficienta maxima.

Cartuse reincarcate. Aceste cartuse sunt cunoscute pentru eficienta lor, desi sunt reciclate. Cartusele reincarcate sunt disponibile atat pentru imprimante cu cerneala, cat si pentru cele laser. Folosirea acestor cartuse este prietenoasa cu mediul si eficienta ca si cost, intrucat se refoloseste un cartus original – se incarca cu toner sau cu cerneala, si se schimba un chip (la modelele mai noi). Cartuse-shop.ro executa reincarcare de cartuse pentru imprimante laser cu toner la preturi de la 28 de lei.

Cartuse compatibile. Aceste cartuse sunt echivalente cu cartusele originale, dar sunt produse de alte companii (sau nu au marcajele niciunei companii) si sunt mai ieftine. Desi nu sunt recomandate de producatorii imprimantelor, acestea ofera aceeasi calitate. Cartusele compatibile sunt considerate cea mai buna alternativa la cartuse de imprimanta cu cerneala originale.

Cartusele de imprimanta cu cerneala folosesc diferite tipuri de cerneala. Cartusele cu toner folosesc o pudra. Alte cartuse folosesc cerneala solida. Aceasta forma de cerneala contine ulei vegetal. Din moment ce contin ingrediente eco, acestea sunt preferate de public.

Cartusele de imprimanta includ si cerneala bazata pe vopsea sau cerneala bazata pe pigment. Majoritatea utilizatorilor prefera cartusele cu cerneala pe baza de pigment de culoare, intrucat se usuca mai usor si culorile nu se amesteca pe hartie, rezultand in rezolutii mai mari comparativ cu cartusele ce folosesc cerneala pe baza de vopsea, care sunt disponibile, intradevar, intr-o varietate mai mare de culori.

Alegerea corecta a cartuselor este importanta, intrucat este o mare varietate din care sa alegi. Cand cumperi imprimante, este bine sa alegi in functie de tipul de cartuse pe care vrei sa le folosesti. Cartusele compatibile sunt folosite in majoritatea birourilor din cauza costurilor reduse si pentru ca sunt prietenoase cu mediul.
Majoritatea imprimantelor necesita cartuse originale pentru a functiona. Exista un soft special in aceste imprimante ce recunoaste cartusele originale, astfel incat sa nu functioneze cu alte cartuse.