Web design - Iustin Paraschiv

Iustin Paraschiv despre pregatirea pentru obtinerea unui job de designer

Folosind o gama larga de programe de design, designerii si artistii creaza si planifica elemente vizuale pentru transmiterea informatiilor unou grupuri de utilizatori. Ei folosesc diferite instrumente, ca fotografii, ilustratii, culori, animatie, fonturi, scheme, pentru a transmite cat mai rapid si mai usor informatia catre utilizatorii tinta.

 

Folosind o gama larga de programe de design, designerii si artistii creaza si planifica elemente vizuale pentru transmiterea informatiilor unou grupuri de utilizatori. Ei folosesc diferite instrumente, ca fotografii, ilustratii, culori, animatie, fonturi, scheme, pentru a transmite cat mai rapid si mai usor informatia catre utilizatorii tinta. Designerii produc schema si grafica pentru publicatii, reviste, rapoarte ale companiilor, ziare sau alte publicatii. „Trebuie sa ai tot pachetul”, spune Iustin Paraschiv.

Un designer ca Iustin Paraschiv face afise de promovare, ambalaje pentru produse si servicii, deseneaza logo-uri unice, creaza simboluri si intregi sisteme de simboluri si site-uri, dar si elemente grafice interactive. Designerii produc intai o schita pentru a arata ideea de design.

Aranjarea si marimea elementelor de design, asa cum apar ele in pagina sau pe ecran, sunt o alta alegere a designerului. Munca lor include consultarea copywriterilor in privinta textelor incluse in design, dar si crearea de grafice si tabele. Un designer poate adauga stil si gratie unui proiect ce poate inspira oamenii implicati sa obtina un rezultat reusit.

Iustin Paraschiv despre educatia necesara unui designer

Daca vrei sa te pregatesti cat mai bine pentru un asemenea job, experienta castigata pana acum in design este de mare ajutor, dar poti sa adaugi o diploma de la un curs sau o scoala de design. Ambele pot fi destul de ieftine, atat la nivel de incepator, cat si la nivel intermediar sau avansat.de obicei, pentru o pozitie de web designer este nevoie de o diploma de licenta, dar exista si joburi entry-level unde nu ai nevoie decat de o diploma de bacalaureat. Exista universitati ce au programe pentru design grafic sau arte, dar si scoli de arte ce te pot instrui.

Programele sunt compuse din principii de design, design pe calculator, productie de grafica comerciala, tehnici de printare, dar si cursuri de compozitia artei, marketing si afaceri. Toate acestea sunt menite sa te ajute sa creezi continut eficient si care sa transmita informatiile cerute. Scolile tehnice sau profesionale, cu cursuri ce se intind pe durata a 2-3 ani, ofera si certificate si diplome de design grafic. Aceste programe sunt concentrate pe aspectul tehnic al design-ului grafic si de obicei nu ofera si cursuri de arta.

Iustin Paraschiv despre portofoliu si importanta sa

Un portofoliu impresionant cu exemple ale celor mai reusite proiecte determina de cele mai multe ori si obtinerea unui job pentru care aplici. Graficienii trebuie sa respecte deadline-uri, sa interpreteze cu succes dorintele clientilor si sa fie capabili sa lucreze independent si sub presiune, avand capabilitatea de a rezolva eventuale probleme. Majoritatea joburilor necesita si o buna cunoastere a graficii pe calculator si a programelor de design, adauga Iustin Paraschiv.

Este de asteptat ca cererea de web designeri sa fie in crestere, intrucat apar continuu firme noi, iar multe firme prezente de ani buni pe piata abia acum descopera oportunitatile oferite de mediul online. Exista si afaceri ce se muta complet din offline in online. Competitia pentru joburi de web design este si ea din ce in ce mai mare, intrucat multe persoane talentate sunt atrase de o cariera in design grafic. Cele mai mari sanse le au cei cu diplome de licenta, poate chiar master, si care sunt foarte eficienti in lucrul cu programele de editare de imagini, de programare si animatie. Piata de joburi de web design este si ea in crestere, mai ales ca multe companii au o prezenta activa pe site-urile de social media, unde sunt necesare elemente grafice si animatii.

Iustin Paraschiv este un web designer de succes, dar si un foarte bun programator de Java. Poti citi cate ceva despre limbajul Java pe blogul lui Iustin Paraschiv. Daca vrei sa fii la curent cu noutati din domeniul graficii sau al programarii, urmareste canalul de Twitter al lui Iustin Paraschiv.