invatare online

Invatarea online – comoda si la indemana oricui

Progresul tehnologic a adus o multime de posibilitati si conveniente. Rar gasesti domenii din viata de zi cu zi in care sa nu existe dezvoltare. Acum e posibil sa faci mai multe lucruri simultan. De exemplu, poti lucra si in acelasi timp invata cu ajutorul unor programe disponibile pe internet. Invatarea online sau e-learning-ul redefineste invatarea, aducand diferite avantaje.

Invatarea online elimina distanta intre clasa/profesor si elev. Ajuta in mod special pe cei ce vor sa faca un curs sau o specializare dintr-o locatie distanta. Ii ajuta si pe elevi, pe tineri sau pe specialisti sa obtina o diploma sau sa-si imbunatateasca cunostintele, obtinand si o certificare. Mai mult, pentru persoanele cu probleme locomotoare, sau aflate in locatii izolate sau greu accesibile, invatarea este foarte la indemana. Poti invata de oriunde, oricand. Ai o clasa la tine acasa sau care te urmareste oriunde mergi.

De la aparitie, invatarea online a evoluat si astazi e una dintre cele mai populare modalitati de invatare. E foarte probabil sa fie din ce in ce mai multe persoane ce aleg aceasta forma de educatie. Apar mereu noi tool-uri si softuri educationale, iar cele existente se dezvolta incontinuu, pentru a face invatatul mai usor si mai flexibil. Sunt usor de folosit si nu ai nevoie de pregatire speciala pentru a folosi un astfel de software. In plus, elevii prefera interactiunea 1 la 1 cu un profesor, chiar si de meditatii, ceea ce nu intalnesti la scoala, liceu, facultate sau chiar la cursuri platite.

Invatarea online este disponibila si pentru copiii de scoala primara. Un mare avantaj al unui soft educational pentru copiii de scoala primara este faptul ca pot invata in propriul ritm. Pentru ca fiecare copil este diferit si capacitatile lor de concentrare si de invatare sunt diferite, si procesul lor de invatare este unic. Unii copii se pot adapta unui stil de invatare rapid si rigid, altii pot invata mai lent si au nevoie de explicatii suplimentare, iar un soft educational se adreseaza in aceeasi masura tuturor.

Cu atat de multe site-uri de invatare online, oricine poate obtine educatie sau servicii profesionale pe diferite subiecte, pentru diferite limbi, pentru anumite examene sau cursuri certificate. Mii de elevi si studenti datoreaza invatarii online succesul in teste de admitere sau de evaluare nationala. Chiar si pregatirea pentru proba teoretica pentru permisul de conducere se poate face online, iar examenul este acum pe calculator.

Este bine sa fii sigur ca ce vrei sa inveti vei invata cu un anume curs, si ca ai la dispozitie tot ce-ti trebuie pentru a-ti atinge scopul. S-ar putea sa fie nevoie sa:

  • Depui mult efort pentru a invata
  • Sa iti folosesti timpul eficient
  • Sa fii motivat
  • Sa-ti alegi bine site-ul, profesorul sau softul, inainte sa incepi.

Viitorul invatarii online si al elevilor suna promitator, avand in vedere cresterea populatiei si a aprecierii fata de invatare. Aceasta metoda de invatare functionala si eficienta este disponibila tuturor.