service calculatoare

Intelegerea contractului de service cu firma de it

Calculatoarele sunt din ce in ce mai necesare in orice domeniu ai lucra. Piata de locuri de munca insasi pentru joburi legate de lucrul la calculator este in crestere. Este de inteles ca echipamentele tale trebuie sa fie in cea mai buna forma pentru a ca afacerea ta sa se dezvolte. Din aceste cauze, trebuie sa ai suficiente cunostinte de IT pentru a putea intelege toate notiunile si pentru a putea intocmi un contract de mentenanta clar si care sa te avantajeze cu o firma de IT ce ofera service sau mentenanta. Este, de asemenea, evident, faptul ca este mai ieftin sa colaborezi cu o firma de IT decat sa ai proprii angajati care sa se ocupe de echipamente.

Iata cateva lucruri la care sa te gandesti atunci cand cauti o firma de service pentru calculatoare.

  • Verifica informatiile din anunturi (sau site-urile firmelor de IT). O firma poate oferi servicii de reparatii de calculatoare, dar nu serviciile de care ai tu nevoie. De exemplu, poate tu ai calculatoare cu probleme hardware, dar firma respectiva este specializata in probleme de software, cum ar fi devirusarea, backup-ul, instalarea unor programe, etc. . Poti evita astfel de probleme daca citesti cu atentie ce ofera.
  • Rezerva-ti cateva minute si citeste despre tot ce ofera inainte sa contactezi firma. Poti afla cu cine mai lucreaza sau au lucrat, poate chiar citesti cateva testimoniale despre calitatea serviciilor lor.
  • Vorbeste cu tehnicianul lor. Astfel, vei intelege daca firma respectiva este capabila sa evalueze si sa diagnosticheze corect problemele si apoi sa le rezolve. Mai mult, poti afla astfel despre politica lor referitor la servicii aditionale, care pot sa fie sau nu incluse in contract, sau pentru care va fi nevoie sa platesti suplimentar.
  • Cauta cel putin 3 firme de reparatii calculatoare inainte sa alegi una cu care sa semnezi un contract. Bugetul tau va fi clar cel care hotaraste care dintre firme va semna cu tine, dar nu alege serviciile cele mai ieftine in detrimentul calitatii serviciilor oferite.
  • Unele firme de reparatii de calculatoare ofera servicii la sediul tau fara costuri suplimentare. Daca vrei sa alegi un astfel de serviciu, alege o firma de renume. In unele situatii, firma de IT va delega un specialist care sa fie prezent la biroul tau pe toata durata contractului, ca si cum ar fi angajatul tau. Acesta are rolul de a te asigura de continuitatea functionarii echipamentelor si de timpul minim de raspuns in cazul unei solicitari. Avand in vedere ca vorbim de calculatoare de birou, cu informatii care sunt, probabil, confidentiale, asigura-te ca esti prezent (sau este prezent altcineva, de incredere) atunci cand are loc o interventie, chiar daca prin contract iti este asigurata confidentialitatea datelor.
  • Asigura-te ca mentionezi in contractul cu firma de service calculatoare faptul ca nu platesti pentru servicii decat in situatia in care echipamentul defect este reparat cu succes si se face dovada in acest sens. Nu vrei sa platesti pentru o interventie ce nu are ca rezultat reparatia completa a echipamentului.
  • Lasa tehnicianul sa-ti explice procesul. O firma de reparatii calculatoare buna isi educa clientii, astfel incat cauzele unor defectiuni sa nu se repete, iar procesul de productie sa fie unul continuu, fara intreruperi inutile. Gandeste-te si la faptul ca angajatii tai sunt platiti indiferent daca au sau nu un calculator cu care sa lucreze, deci nu iti permiti ca acestia sa nu aiba pe ce lucra.

O firma buna de reparatii calculatoare din Bucuresti este Fixmypc. Pentru a vedea ce servicii ofera, intrati pe http://fixmypc.ro/ .