dezvoltare web

Dezvoltarea web – o metoda de a-ti creste compania

Dezvoltarea web este un termen ce descrie construirea unui site sau a unei aplicatii web, pentru internet sau pentru uz local. Dezvoltarea web este un domeniu vast, incluzand dezvoltarea de continut, web design, mentinerea unei legaturi cu clientul, server de gazduire, programare, aplicatii web custom, module si scripturi de server, securitate si altele.
Dezvoltarea web se refera la partea ce nu este legata de design, cum ar fi programarea codulului. Dezvoltarea web include tot – de la scrierea codului pentru o singura pagina pana la cele mai complexe aplicatii, retele sociale sau afaceri electronice.

Daca privim inapoi, dezvoltarea web este industria cu cea mai mare crestere. De exemplu, in 1995, in SUA erau aproximativ 1000 de companii de dezvoltare web ce lucrau cu cele mai noi tehnologii si idei. In 2005 erau aproximativ 30000 de companii doar un SUA, numarul acestora continuand sa creasca.

In zilele noastre, costurile pentru realizarea unui site de prezentare a scazut sub 1000 de dolari, depinzand de cantitatea de continut si de designul site-ului de construit. Pentru orice companie noua, este necesar cel putin un site de prezentare, un site de e-commerce sau o aplicatie web, pentru a avea succes si a-si construi o reputatie online. Acest lucru face ca piata de dezvoltare web sa fie in continua crestere.

Sa discutam despre limbajul de programare in care un developer trebuie sa fie expert. Pentru dezvoltarea web, developerul trebuie sa stie html 5, intrucat este noul standard pentru site-uri moderne si este cel mai folosit. Un web site este o colectie de aplicatii si documente electronice, ce trebuie gazduite pe un server web. Pe orice site exista text si imagini, uneori si clipuri video sau audio, ce trebuie incluse in site folosind limbajul html (sau xhtml si xml). Uneori, fisiere media complexe, ca animatiile, clipurile video sau diverse sunete, dar si grafice vectoriale ce necesita pluginuri ca adobe flash, sau java, pluginuri ce sunt incorporate in in pagini folosind tot codul html.

Dezvoltarea de site-uri web este in stransa legatura cu afacerile noi si companii de orice marime. Cand te gandesti la publicitate si la cresterea companiei, nu ai cum sa eviti online-ul. Cu ajutorul dezvoltarii web produci aplicatii si grafica si iti construiesti portofoliul. Aceasta nisa este foarte competitiva si a devenit esentiala pentru cresterea si prosperitatea companiilor.

Pentru dezvoltarea de site-uri web, companiile necesita detalii ca un plan pe intervale de timp, buget, ideea de proiectat, piata tinta, si, daca sunt necesare, un logo si alte elemente de design.

Pe langa toate acestea, este nevoie si de un server de gazduire, care trebuie sa fie rapid, sa ofere suficient spatiu de stocare, sa fie sigur si ieftin. In Romania, Gazduire.ro ofera cele mai bune servicii de gazduire web, la preturi foarte mici.